dinsdag 13 januari 2015

Vakantiemaand

De van 28 november t/m 4 januari hebben we samen vakantie gehad. Jos had zijn vakantiedagen dit jaar opgespaard. Afgelopen zomer zijn we wel drie weken in Arnhem geweest, maar omdat Jos vanuit daar ook gewerkt heeft, had hij al zijn dagen nog. Was dat even lekker! We zijn bijna de hele maand weggeweest en hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Hieronder een (grote) selectie. :-)

 Op weg naar ons eerste adresje in Brabant hebben we een bezoekje gebracht aan de Ark van Noach. Een indrukwekkend gevaarte! Binnen was veel te zien, maar ik moet zeggen dat onze kinderen vooral druk waren met de speurtocht en al rennend de boot door vlogen. Gezien de temperatuur nog niet eens zo gek. ;-)


In Brabant huurden we een midweekje dit huisje op een vakantiepark. Ideaal, buiten het hoogseizoen op vakantie. Dat is ten minste nog leuk geprijsd. 

 We brachten een bezoekje aan Dierenrijk in Nuenen. Een erg leuke dierentuin. Qua oppervlakte niet zo groot, maar wel veel verschillende dieren en leuke activiteiten. Zelfs op 4 december. Zo mochten de kinderen helpen met voederen tijdens een tour-de-voer (erg leuk, dode kuikens en maden enzo:-), waren we bij een zeehondentraining en een olifantendemonstratie.

Even uitwaaien bij de IJzeren Man nabij Weert. Eerst hebben we ons even opgewarmd in het uitgebreide Natuur- en Milieueducatiecentrum en toen nog lekker even het bos in. 

 Nog iets verder naar het zuiden voor een bezoekje aan Kinrooi. We hebben genoten van het samenzijn met bevriende to'ers en van hun mooie plek.  

 Valkenburg in kerstsfeer. Helaas waren we niet meer op tijd voor de zandsculpturen in een van de grotten. Dat zag er wel erg leuk uit. 

 Toen nog een bezoekje aan Zutendaal, wederom bij een to-gezin. Het zuiden is ons wel bevallen. Toen weer op naar het noorden. 

 Een avondje bowlen en wokken met de familie om de 35-jarige bruiloft van opa en oma te vieren. Gezellig! We hebben er gelijk een paar daagjes Twente bij aangeknoopt. 

 Na al die mensen was een weekje 'op onszelf' ook weer lekker. We hadden een superleuk plekje gevonden in Albergen, ook in Twente. 
 We hadden hier een verblijfje bij een boerderij geboekt via FarmCamps.
 De kinderen hebben zich er supergoed vermaakt. En wij hadden het lekker rustig :-) Er was zo'n hoop te doen! Ze mochten helpen met de dieren verzorgen, konden skelteren, spelen in de hooischuur, de boer helpen met de eieren, een kampvuur, ... 
 Ontzettend leuk! De kinderen vonden de jonge poezen helemaal het einde en sleepten er het liefst de hele dag mee. 
 Wij vonden het een ideaal weekje: heel leuk en leerzaam voor iedereen en toch echt vakantie! En dat is volgens mij ook de opzet van de FarmCamps formule. Ge-ni-aal dus :-)

 En alsof dit allemaal nog niet genoeg was, zijn we ook nog een week in Duitsland geweest. We hebben daar meegeholpen met een klusweek op een bijbelschool. 
 Dat het net die dag ging sneeuwen en dat het de hele week bleef liggen, was echt een kadootje! Wat hebben we daar ook weer van genoten. 
 Sowieso was het een leuke week. We waren met zo'n 60 mensen bij elkaar om te helpen en te klussen. Ongeveer twee derde daarvan waren kinderen :-) Ons gezin van 6 personen, was een van de kleinste gezinnen, zeg maar. Super gezellig!
De ochtenden werd er gewerkt en de middagen, jawohl, dan gingen we spazieren. Hoe breed wil je het hebben, de hele familie (behalve Noèl) op de ski's.   

Wat een avonturen en wat zijn we toch rijk gezegend met ons gezinnetje! :-D


Geen opmerkingen:

Een reactie posten