zondag 5 april 2015

AAP en Yakult

Tijd voor een dagje Almere. Eerst gingen we even langs Stadspark de Kemphaan voor een wandelingetje bij Stichting AAP. We waren hier maar een uurtje, maar als we meer tijd hadden gehad (of nog eens terugkomen) viel er nog veel meer te beleven. Nu hebben we alleen even bij de apen gekeken en hebben we geluncht in de speeltuin, maar er zit nog veel meer!Wij hadden 's middags echter nog een afspraak zijn en wel bij de fabriek van Yakult. Na een presentatie over het product, konden we vanuit een gang het hele productieproces in de fabriek zien. 
Van het productieproces mocht helaas geen foto worden gemaakt, maar het was in elk geval erg leuk om te zien! We begonnen bij het laboratorium. Vervolgens zagen we de enorme ketels waar de Yakult in gemaakt wordt. Daarna zagen we hoe de kleine plastic flesjes gemaakt worden en via een buis omhooggeschoten worden naar een andere fabrieksruimte. In deze ruimte werden de flesjes in razend tempo gevuld. Dopje erop, etiketje, per 6 verpakken... De setjes van 6 weer in grotere sets verpakken en tot slot stapelen op pallets.


En bij het weggaan wachtte ons nog een verrassing...


Wij zitten voorlopig even goed. Wat zullen ze floreren, die darmen van ons. Dat het spulletje op de darmen werkt, hebben we trouwens gelijk ondervonden. De kinderen zaten in de auto, nadat ze in de fabriek ook al hadden gehad, lekker uit de zojuist gekregen flesjes te drinken. Variƫrend van 2-5 per persoon... Bij sommigen was enige gasvorming of zelfs dunne ontlasting het gevolg ;-)

We vonden het een erg leuk, gratis uitje. Je kunt een fabrieksbezoek gemakkelijk reserveren via de website of per e-mail, voor wie ook wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten