donderdag 18 juni 2015

Kröller-Müller

Tijd voor weer een bezoekje aan de Hoge Veluwe. Eerst zijn we naar het Kröller-Müller geweest. 


Het is leuk om te zien hoe de geschiedenislessen via www.entoen.nu ervoor zorgen dat de kinderen een soort kadertjes ontwikkelen waarin ze de dingen die ze tegenkomen kunnen plaatsen. Zo ook bijvoorbeeld bovenstaand schilderij. Het is een schilderij van Bart van der Leck en het is een abstracte weergave van De Zaaier van Van Gogh (die uiterst links hing, helaas niet zichtbaar op de foto). We hebben deze specifieke schilder en dit schilderij niet behandeld, maar Fera kwam gelijk enthousiast naar me toe om te vertellen dat ze een schilderij van De Stijl had gevonden. En dat klopte dus.


En deze jongeman had de postbode van van Gogh ontdekt.


We kwamen onder andere voor de voorstelling Mijn huis, de rest van de wereld (en daarbuiten), gebaseerd op het gelijknamige boek van Judith Nab. En dat was leuk.

Gelukkig hield het ook nog op met regenen, zodat we traditiegetrouw op een wit fietsje naar de speeltuin en het Museonder konden. Jona dit keer zelf. Dat was wel even circusfietsen, vond ik, 1000 dingen tegelijk. Jona kon nog niet goed zelf opstappen en had een duw nodig om de heuvels op te komen. En de heuvels af racete ik hem met samengeknepen billen na, want ik wist niet zeker of hij wel goed kon remmen. Fera had op de heenweg haar ketting eraf, dus dat werd deels duwen-steppen en op de terugweg viel ze lelijk doordat ze in de berm reed, weer terug op de weg viel en Naomi in volle vaart over zich heen kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten