dinsdag 8 oktober 2013

Top Thuisonderwijs Tip Blog Hop: Een bezoekje aan de Hoge Veluwe

Het is de Nationale Onderwijsweek.
Thuisonderwijzers doen ook mee. Tijdens deze week is er een blog hop, met daarin onze Top Thuisonderwijs Tip. Hier vind je ze allemaal.


Ik wil graag een bezoekje aan Park de Hoge Veluwe tippen. Basisscholen kunnen het park gratis bezoeken en krijgen fikse korting op het Kröller-Müller Museum (als je geen mjk hebt). Het park is zo vriendelijk om ons als thuisonderwijzers ook van deze mogelijkheid gebruik te laten maken. Je kan je thuisschool hier aanmelden en een schooljaar lang het park bezoeken. 

Wij hebben het al even voor je geprobeerd! 

Eerst vanaf de ingang op 1 van de 1800 fietsjes door het park fietsen. 


Onze eerste stop was het Kröller-Müller Museum. Er was een leuke speurtocht voor kinderen. Met behulp van fotofragmentjes kon je op zoek naar kunstwerken, waar je vervolgens wat informatie over kreeg, en een vraag en/of opdracht bij maakte. 

Op de website vindt je allerlei lesmateriaal.

We lunchten bij de speeltuin in het centrum van het park en hadden het gezellig met de andere thuisonderwijsgezinnen die er waren. De speeltuin is heerlijk. Veel zand, hout en bosjes...


We sloten af met een bezoekje aan Museonder. Ook erg leuk om een museum te doen waar je wél overal aan mag zitten zonder dat er een alarm af gaat..

Wij gaan zeker nog weer eens. 

Kijk voor meer Top Thuisonderwijs Tips hier

 

1 opmerking:

  1. Dank je wel voor de tip! Wij doen ook TO en wil met andere samen naar de Hoge Veluwe. Is er al een thuisschoolaccount aangemaakt voor TO als groep of moet iedereen als 'eigen school' een account aanmaken?

    BeantwoordenVerwijderen