woensdag 29 januari 2014

Voetballen

Boas in de krant. Voor het volledige artikel zie: www.barneveldsekrant.nl/mobiel/voetbalschool_de_glind_succesvol_2834719.html#.UulXcmt5mSO


Voetbalschool De Glind 'succesvol'

27-01-2014 13:52
VAN DE REDACTIE

1 reactie
DE GLIND - ,,Als ik nog één keer je handen in je zakken zie, mag je vier rondjes lopen.” Trainer Doornebosch is alert en corrigeert zijn pupillen waar nodig. Sinds oktober vorig jaar is het voetbalveld tegenover multifunctioneel dorpscentrum de Glindster in De Glind het toneel van een wekelijkse voetbalschool. Twee studenten geven elke woensdagmiddag voetballes aan jongeren.

Het is helder weer. De eerste tekenen van winterkou zijn voelbaar. Bijna twintig energieke kinderen verdringen elkaar om de bal. Een enkeling gehuld in T-shirt of korte broek, niet gehinderd door de kou. Sven Slop (21) en Elwin Doornebosch (22) zetten met pionnen looplijnen en passoefeningen uit en zijn klaar om de training te geven. De derdejaars studenten geven de voetballessen als onderdeel van hun stage voor de studie ‘sport en bewegen’ aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. 
De oefenmeesters roepen hun ‘voetbalscholieren’ bij elkaar voor de lessen van vandaag. De voetballertjes bruisen van de energie. Hier en daar moeten de trainers hun energieke pupillen afremmen, wat ze goed afgaat. Een enkele opmerking volstaat. Het is merkbaar dat zowel de spelers als hun trainers de school serieus nemen.

1 opmerking: